Verkoop gestart:koop jouw kaarten nu!
Meetings & events
Meetings & events
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!

Vrijdag 26 juli | 11:00

Telstar strikt wederom een Japanse speelster

Ondanks goed keeperswerk in het afgelopen seizoen, hadden de vrouwen van Telstar het afgelopen seizoen het meest aantal tegendoelpunten in de competitie. Daarom ging manager vrouwenvoetbal Hans de Winter op zoek naar verdedigende versterkingen. Uit het belofteteam, die een uitstekend seizoen draaiden, komt Esmee Daalman over en sluit Tess Tiebie aan bij de trainingen. Maar de nog langgeblesseerde aanvoerder Felice Hermans zal voorlopig nog niet aansluiten, dus werd er ook buiten de eigen gelederen omgekeken naar een extra kwaliteitsimpuls. Zeker met de bijdrage van Hera United werd het mogelijk om Akari Takeshige voor de komende 2 seizoenen vast te leggen.


De 21-jarige centrale verdediger is een landgenote van Chinatsu Kira, die ook haar contract in Velsen-Zuid heeft verlengd. Daarmee komt het aantal Aziaten in de selectie van Marelle Worm op 2. Uniek in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Takeshige is afkomstig van INAC Kobe Leonessa en gaat nu dus voor de Witte Leeuwinnen spelen. “Ik heb altijd de droom gehad om in Europa te spelen. In Europa wordt er veel fysieker gespeeld en daar heb ik in mijn ontwikkeling als verdediger heel veel baat bij. Ik ben ontzettend blij dat Telstar mij deze kans geeft en dat ik mij zodoende in de kijker kan spelen bij bondscoach Ikeda. Ik zit nu tegen het nationale team aan en deze stap zal mij zeker verder brengen. Ik kijk er dan ook naar uit om met Telstar Vrouwen richting de top van de Eredivisie te gaan en leiding te geven aan de defensie”, aldus Takeshige.

De goedlachse Japanse heeft 3 seizoenen in de We League gespeeld. Ze is erg lang voor Japanse begrippen en zal aanvallend ook van pas komen met haar kopkracht. De Winter: “Ze viel mij op door haar eenvoudige en volwassen manier van spelen, ondanks haar 21 jaar. Ze heeft in bijna 50 wedstrijden in de top van de Japanse competitie, als verdediger, geen enkele gele kaart gepakt. Ik ben blij met Akari in de selectie. We zullen erg veel van haar gaan genieten”.

To Top