Verkoop gestart:koop jouw kaarten nu!
Meetings & events
Meetings & events
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!

SAMYA HASSANI VOOR TRANSFERSOM NAAR FENERBAHÇE SK

Telstar speelster Samya Hassani maakt per direct de overstap naar Fenerbahçe SK. De Turkse topclub koopt het contract van de aanvalster af, waarmee Samya Hassani de eerste Witte Leeuwin wordt die voor een transfersom de stap van Telstar naar een buitenlandse club maakt.

Samya Hassani (24) maakte in de zomer van 2022 de stap van het Belgische KAA Gent naar de IJmond, bij de rentree van de Witte Leeuwinnen in de Vrouwen Eredivisie, en kwam sindsdien tot in totaal 32 officiële wedstrijden voor Telstar. De Amsterdamse komt uit voor het Marokkaans elftal, waarvoor ze twee jaar geleden speelminuten maakte in de finale van de Africa Cup en met wie ze komende zomer op de Olympische Spelen hoopt uit te komen.

Fenerbahçe Petrol Ofisi, het vrouwenteam van Fenerbahçe SK, staat momenteel tweede in de Turkse Super League, één punt achter op koploper Galatasaray. De winnaar van de Turkse Super League kwalificeert zich voor de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League.

Technisch Manager Telstar Vrouwen, Hans de Winter, over de transfer: “Om midden in het seizoen een speelster kwijt te raken is natuurlijk een groot gemis. We zijn echter bijzonder trots dat ons beleid om speelsters te ontwikkelen haar vruchten afwerpt en dat binnen twee jaar na de terugkeer in de Azerion Vrouwen Eredivisie een speelster reeds de stap kan maken naar een buitenlandse topclub. Wij wensen Samya heel veel succes bij deze volgende stap in haar ontwikkeling.”

Telstar speelt aanstaande zondag 3 maart in eigen huis tegen SC Heerenveen. De wedstrijd in het 711 Stadion begint om 16.45 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden door ESPN.

To Top